Elke maand maar weer afwachten of het lukt alles te betalen?

Natuurlijk heeft de crisis hard toegeslagen bij veel zzp'ers. Klanten die omvielen of niet meer uitbesteedden slaan al gauw een deuk in je financiële positie. Zorg dat je op tijd aan de bel trkt als het mis dreigt te gaan: dan zit er vast nog een mogelijkheid voor je om er iets aan te doen.

Als je bedrijf in de basis gezond is, is er een aantal mogelijkheden om wat aan je financiële nood te doen:

Banken
MKB Doorstart
Achtergestelde lening
BBZ Regeling
KvK FinancieringsdeskBanken

Ja, we weten het: je bent er al geweest en ze kunnen niks voor je betekenen. Dat is vaak zo. Het verhaal van de bekende paraplu met zonneschijn... Maar het is van groot belang om maatregelen die je treft om er weer financieel bovenop te komen, communiceert met je bank. Dat versterkt je positie en biedt soms wat meer ruimte voor het rechtbreien van eventuele betalingsachterstanden.

Houd je bank op de hoogte!

 MKB Doorstart

MKB Doorstart is vooral in het leven geroepen om nu juist financiële problemen van in de basis goede bedrijven te helpen op te lossen. Na een uiterst succesvolle start in Flevoland wordt nu Arnhem en omgeving opgezet.

De scan die je hier kan laten uitvoeren is kosteloos. Op basis van de resultaten daar van wordt er verder met je gepraat.

Wij zijn bij MKB Doorstart betrokken in 'de tweede lijn'. De scan wordt door andere partijen uitgevoerd. Als je daarna coaching nodig hebt, kunnen wij je daarin helpen, mits je in de buurt van Arnhem actie bent.

achtergestelde-lening

Deze leningsvorm wordt ook wel 'Tante Agaath lening' genoemd. Maar die naam is misleidend. Als bedrijf met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel kan je met elk natuurlijk persoon binnen of buiten de familie, maar ook met een ander bedrijf een achtergestelde lening aangaan. Het rentepercentage, de looptijd, het aflossingsschema, mag je vrij bepalen en moet je vastleggen in een overeenkomst. De term 'achtergesteld' houdt in dat als je bedrijf failliet zou gaan, deze leninggever achteraan de rij van schuldeisers komt te staan. Doordat je de leningovereenkomst laat registreren bij de Belastingdienst, betaal je de rente en aflossing vanuit je zakelijke rekening en zijn het daarmee zakelijke financieringskosten. Een voorbeeld van zo een overeenkomst download je door op het plaatje te klikken.

Een helaas bij weinig ondernemers bekende kredietverleningsvorm voor ondernemers die het niet meer dreigen te redden. Besluit Bijstand Zelfstandigen (BBZ) biedt tijdelijke financiële steun op bijstandsuitkeringsniveau en ook kredieten om investeringen te plegen die je er weer bovenop helpen. Klik op het logo voor de brochure over deze regeling.
 KvK Financieringsdesk

De Kamer van Koophandel heeft sinds enige tijd ook een aparte KvK Financieringsdesk met deskundige medewerkers die je verder verwijzen naar mogelijke financieringsbronnen voor de financiering van je onderneming.

Bel gratis met 0800 1014 voor meer informatie.