Groei van je organisatie

Vier manieren om te groeien in je organisatie

Samenwerken met andere zzp'ers
Franchise
Personeel aannemen
Bedrijfsovername

Lees deze informatie door en neem wat voor jou iets kan zijn mee als onderwerp in je Groeigesprek.

Samenwerken met andere zzp'ers

Samenwerken op meer dan incidentele basis met andere zzp'ers voor een opdrachtgever kan je op verschillende manieren vorm geven:

Projectsamenwerking
Een grote opdracht die je hebt aangenomen waarbij je langdurig samenwerkt. Het is raadzaam om daarvoor alles goed op papier te zetten. Laat een ervaren juriste dat voor je doen.

Samen sta je sterk
Wil die ene grote opdrachtgever niet met je in zee omdat je een eenmanszaak bent? Een ondernemerscoöperatie biedt dan een flexibele transparante manier om samen te werken terwijl je je eigen bedrijfsactiviteiten daarnaast blijft doen.

Deze website geeft je de info voor het laten oprichten van een ondernemerscoöperatie. 

Franchise iets voor jou?

Franchise iets voor jou?

Je wilt de rest van Nederland laten merken dat je iets biedt waar ze wat aan hebben, maar in je eentje red je het niet om het hele land af te reizen. Je hebt een product of dienst die in principe door andere ondernemers te verkopen en/of uit te voeren is. Ook kan dan die andere ondernemer daar zijn of haar boterham mee verdienen terwijl jij ook je kosten gedekt hebt. Dan is misschien franchise iets voor jou om je bedrijf te laten groeien.

Is dat wat voor mij?

Investeer € 75 voor een halve dag 1-op-1 training 'Franchisegever worden' en je weet het.

 

Personeel aannemen

 personeel

Het is zover, je moet er iemand bij hebben. Maar er verandert constant iets met die arbeidswetgeving. Welk arbeidscontract is nou het beste voor jouw type personeel, zodat zowel jij als je personeel weten waar ze aan toe zijn, je voor beide partijen het risico minimaliseert en zo bouwt aan de groei van je onderneming. 

Voor dit specalisme hebben we Linda Hovius in ons netwerk. Linda is gespecialiseerd in bedrijven die beginnen met personeel en kan met je meegroeien in elk aspect van personeelsbeleid.

Kijk maar eens op haar website de HR Brigade

 Bedrijfsovernamebedrijfsovername

Het ligt misschien niet zo voor de hand, maar het is een uitstekende groeistrategie: koop een bedrijf over en maak van jouw en het over te nemen bedrijf een sterkere combinatie dan de afzonderlijke bedrijven nu apart presteren.

De komende tien jaar zullen 15.000 bedrijven per jaar ter overname worden aangeboden. De meeste bedrijven komen te koop in de sectoren detailhandel en de zakelijke dienstverlening. De belangrijkste drijfveren achter deze aanbiedingsgolf zijn de vergrijzing, de groei van zelfstandig ondernemerschap en serieel ondernemerschap.

Godfried Beek is hiervoor de meest aangewezen persoon om je hierin te begeleiden.